Syv svenske fartøjer omfattet af danske MSC certifikater

Syv svenske fartøjer som fisker i Nordsøen har nu fået lov til at blive tilknyttet de danske MSC-certifkater. MSC har godkendt tilknytningen med henvisning til at fartøjerne fisker på de samme steder og med samme redskaber som de allerede certificerede danske fiskere – og at de skal overholde det danske kodeks med rapportering af bifangster osv.

Tilknytningen er sket gennem en aftale mellem Danmarks Fiskeriforening og Sverige Fiskares Riksforbund, som betyder at svenskerne herefter betaler en andel af omkostningerne ved de danske certifikater,

Fartøjerne er:
FG111 Tunafjord
GG562 Randi
GG150 Älvsborg
GG181 Västerland
GG201 Bravik
GG500 Vingaskär av Styrsö
GG73 Ingun

De har lov til at lande MSC-certificeret mørksej og kuller fra Nordsøen og Skagerrak, og tunge og rødspætter fra Nordsøen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *